A LATAB a LED világítások svéd gyártója a képfeldolgozási alkalmazásokhoz. A cég egy új, nagy munkatávolságból használható LED világítást mutatott be, mely a nagy fényerejű világítófejek családjának tagja.  A standard LED világításokat általában maximum 30 cm-es távolságra alkalmazzák. A nagyobb távolságok miatt a szükséges fényerő gyakran nem érhető el; ezért fejlesztette ki a Polytec az új világítást, mely a környezeti fénytől jóval kevésbé függ.

A világítás 12 nagy fényerejű LED-ből áll. A reflektor egy négyszögletes területre fókuszálja a fényt. A gyakorlatban a 179 x 86 x 55 mm méretű világítás ideális megoldásnak bizonyult a kompakt paletták megvilágításában. A rögzítő furatokat a hűtőprofilba integrálták, így nincs szükség külön tartóra. A gyakorlatban könnyedén el lehet érni akár 1-1.5 méteres munkatávolságot is. A rendelkezésre álló színválaszték : vörös, fehér, kék és zöld.

Minden LATAB világítás tartalmaz egy világítófejet és egy vezérlőt (folyamatos  vagy villogó üzemmóddal), mely opcionálisan egy sínadapterrel is felszerelhető a kapcsolószekrényekbe történő egyszerű szereléshez. A tápellátás 5...24 V-tal történik. Az alapüzemmód a folyamatos működés, de a világítás kapcsolt vagy villogó módban is működhet